Despre noi

 • Cătălin Creţu

  catalincretuCătălin Creţu, Oradea, Inginer, Economist, doctor în Geografie, cu o experienţă de 25 ani în funcţii de management din care 15 ani în companii multinationale. Un bunic entuziast.

 • Leria Ileana Boroş

  leriaborosPiteşti, filosof, doctorant in filosofie, reintoarsă de curând dintr-o bursă de studii în Franţa, entuziastă ce visează la o lume mai bună pe care o creează pas cu pas şi zi de zi.
  Printre lucrurile pe care le-ar putea spune alţii despre mine fără să greşească este acela că am o curiozitate nestăpânită de a descoperi lucruri noi pe care să le pot împărtăşi cu cei din jurul meu. Este adevărat că sunt într-o permanentă căutare, iar uneori îi molipsesc şi pe ceilalţi cu entuziasmul meu. Mi-au plăcut întotdeauna întrebările şi problemele care m-au stimulat să caut răspunsuri, dar marea căutare a început în timpul adolescenţei, atunci când am început să îl citesc pe Mircea Eliade. Mai mult autodidact, ca şi mine, Eliade a rămas unul dintre modelele mele şi probabil pentru mine va fi întotdeauna simbolul ambiţiei puse în slujba idealurilor intelectuale.
  În perioada de după adolescenţă am simţit că eforturile intelectuale şi toate roadele lor ar trebui să îi ajute pe oameni să aibă o viaţă mai bună. De fapt, cred că orice lucru pe care îl învăţăm, indiferent prin ce metode, este valoros în sine, dar merită totodată să creeze mai multă valoare aducând schimbări pozitive în viaţa noastră şi a celorlalţi. Având această idee în minte am început să mă ataşez de un al doilea mare model al meu: Anita Roddick, antreprenoare care a dat un nou sens afacerilor. Ea a acumulat cunoaştere şi experienţă pe care le-a transpus apoi în proiectul afacerii ei ce a transformat radical viaţa unor oameni din anumite regiuni defavorizate ale lumii. În acele zone sărăcia şi nedreptatea erau atât de pronunţate încât nimeni nu vedea soluţii pentru ieşirea din situaţia respectivă … şi totuşi soluţia a fost găsită, schimbând astfel viaţa unui număr considerabil de comunităţi defavorizate.
  Lecţiile pe care le-am învăţat de la modelele mele şi pe care le-am păstrat în suflet pot fi rezumate astfel: merită să-ţi construieşti inteligenţa şi merită să crezi că poţi schimba lumea. Cred că lucruri cu adevărat revoluţionare se pot întâmpla în viaţa noastră şi că ne putem realiza visele dacă dizolvăm rezistenţa mentală care ne împiedică să acţionăm şi care ne aduce în vizor obstacolele. Sunt convinsă că dezvoltarea unei atitudini de filosof relaxat ne linişteşte mintea şi ne ajută să îi depăşim pe cei care ne sunt modele.

 • Adina Săteanu

  adinasateanuAdina Săteanu, Oradea, psiholog clinician. Lucrează într-o companie ce prestează servicii intreprinderilor industriale şi ajută ca în zeci de firme accidentele să fie evitate. Salvează vieţi !

 • Cristina Oprea

  cristinaopreaCristina Oprea, Timisoara, asistent social, cunoscatoare a programării neuro-lingvistice (NLP). Iată ce afirmă ” Pot să spun cu fruntea sus ☺ că unde e dinamică, acţiune, creaţie, nou, progres, entuziasm şi forţă vreau să fiu şi eu. Am un aport semnificativ.